1e editie Korenfestival “Thank you 4 the Pop Music”

1e editie Korenfestival “Thank you 4 the Pop Music”

1e editie Korenfestival “Thank you 4 the Pop Music”, 20 oktober 2019.

 

12.29 uur het slot gaat eraf, de deur van de Grote Kerk gaat open. Buiten staat een rij met publiek tot aan de Langestraat. Vrijwilligers in blauwe hesjes vangen het opgetogen publiek op en de Grote Kerk is snel gevuld.

 

Het eerste koor is Popkoor Atlantis ‘XL’, want het is aangevuld met leden uit Hoorn. Bij het derde nummer komen daar plotseling koorleden in rood met wit door het gangpad en vallen het koor bij op de tonen van ‘(Something inside) So Strong’. Kippenvel. Het wisselgeld aan de kassa moet voor de tweede maal aangevuld worden. Een paar honderd bezoekers kopen nog een kaartje aan de deur. Popkoor Prestige en Het Langedijker Koor volgen elkaar op en met succes gezien de reacties uit de zaal.

 

Zo gaat het door deze middag, een strak schema geeft de koren ieder de gelegenheid om in 30 minuten hun beste optreden te geven. En daar gaan ze voor want de zaal is zeer enthousiast. Popkoor SpoorBijSter, verbijstert de zaal vervolgens en zelfs zonder dat ze de  microfoon gebruikt, luistert het publiek aandachtig naar de toelichting door de dirigente.

Tijdens de wissel is er gelegenheid om een herhaling van dit evenement op 25 oktober 2020 aan te kondigen, het publiek bevestigt de vraag met applaus om ook dan weer aanwezig te zijn.

 

En dan staan de balletdanseressen van Studio Dentro op het podium, ze bewegen sierlijk op het nummer ‘Believer’ om zo extra cachet aan het concert van Popkoor Spot-On! te geven. Aansluitend stelt Popkoor SurpriSing zich daarachter op en gezamenlijk zingen ze ‘Something Beautiful’. ‘Open je ogen’ horen we als SurprSing met een mooie choreografie laat zien wat een koor met jaren oefenen op hoog niveau kan bereiken. Maar dan is daar het slot van de middag, een mooie finale van een Medley met ABBA nummers door alle koorleden in de zaal aanwezig, de zaal doet enthousiast mee en geniet van het zicht op zo’n 350 koorleden die er zichtbaar plezier in hebben.

 

Met dank aan alle vrijwilligers, personeel van de Grote Kerk, koorleden, dirigenten, musici.

Roelof Hilgersom

Producent.

1e editie Korenfestival “Thank you 4 the Pop Music”

Like Thank You For The PopMusic op Facebook

En kijk welke koren er allemaal aan meededen!