Organisatie & Koren

THANK YOU FOR the POPMUSIC

450NTZET POPCONCERT


ORGANISATIE THANK YOU  FOR THE POPMUSIC

Lees meer
Het 450ntzet popkoren concert wordt georganiseerd door de vereniging ‘Thank You 4 the Pop Music’. De bemensing op de dag zelf bestaat vooral uit vrijwilligers uit meerdere koren, die deelnemen aan het programma. Vrijwilligers die taken invullen, zoals begeleiding koren, techniek aansturing, productie van het programma etc.

Het bestuur wordt bijgestaan door een kerngroep van enkele mensen die de verantwoordelijkheden delen en alles voorbereiden. Het bestuur bestaat momenteel uit Penningmeester Nanne Brakels, Secretaris Fred Versfeld, Voorzitter Roelof Hilgersom.

Het bestaansrecht van de vereniging is gestoeld op de deelname van (pop)koren uit Alkmaar en omgeving (zie onder) aan unieke evenementen en het mogelijk maken om een programma te leveren voor 450ntzet Alkmaar op 8 juli 2023. Onderstaande koren en dansgroepen doen mee op 8 juli 2023.


Popkoor Atlantis

Popkoor Atlantis is een vertrouwde naam in Alkmaar. Ruim 15 jaar geleden ontstond dit koor in het toenmalige poppodium Atlantis in hartje Alkmaar, waar het ooit begon met liedjes van ABBA en The Beatles. Het meerstemmige koor bestaat inmiddels uit een gemêleerd gezelschap vrouwen en mannen uit Alkmaar en omstreken. Sinds 2016 staat het koor onder de enthousiaste leiding van dirigent Klaas Kloppenburg. Iedere maandag wordt hard gerepeteerd in het centrum van Alkmaar. Klaas start de repetitie met stemoefeningen en vervolgens wordt gewerkt aan bestaande en nieuwe nummers. Zangervaring en audities zijn voor dit koor niet noodzakelijk. Enthousiasme, liefde voor popmuziek en gezelligheid wel. Het repertoire varieert van klassiekers van Marvin Gaye tot hits van Alicia Keys en Coldplay. 



Popkoor Spot-On!

Is een ambitieus koor dat meerstemmige arrangementen ten gehore brengt in een gevarieerd repertoire: van klein en ingetogen tot swingend met ruimte voor solisten en kleine groepjes. Onze koorleden stralen plezier uit in het zingen en beschikken over een redelijke zangstem, muzikaal geheugen, toon- en ritmegevoel. Wij streven ernaar om geregeld op te treden en dan het repertoire “Spot-On” neer te zetten, zodat het een feest is om naar te luisteren èn te kijken! Koorleden bereiden zich thuis voor met behulp van muziekbestanden en bladmuziek. Tijdens de repetities wordt alles samengebracht en worden de muzikale puntjes op de i gezet. Daarnaast wordt gewerkt aan choreografie, zodat het een zingend èn swingend geheel wordt. Wij repeteren op woensdagavond van 20.00-22.00 uur in Alkmaar Noord, onder inspirerende leiding van een gediplomeerd dirigent en muzikale begeleiding van een pianist.


Popkoor SurpriSing

Opgericht door Yvonne de Bree, en gestart 7 januari 2004. Het streven was een koor op te richten van ongeveer 40 personen. Vanwege de grote animo is het nu een groep van meer dan 90 mannen en vrouwen. Wij repeteren op woensdagavond in het speellokaal van basisschool ‘De Wissel’ te Uitgeest. We streven ernaar een repertoire op te bouwen dat voor alle doelgroepen leuk is om te zingen, te luisteren en te kijken. Bestaande uit allerlei soorten muziek, onder andere Pop, Rock, Latin en zelfs Gospel. Op de website ziet u bij ‘repertoire’ een overzicht van alle liedjes die wij zingen. Ook kunt u luisteren naar een aantal fragmenten van onze cd “de mooiste popsongs”.


Vocal Group SpoorBijSter

SpoorBijSter is in 2007 ontstaan uit het Spoorbuurtproject ‘Single Tunes’ dat jaarlijks als buurtfeest werd gehouden. Het koor heeft elk jaar een ander thema waar bijpassende songs voor worden uitgezocht, die ook goed bij de groep passen. Dat kan nieuwe muziek zijn, maar ook ‘gedateerd’. Een greep uit voorgaande projecten: 60’s, (oude) soul, girls, winter, rock en Zero+. Ook werd gewerkt aan het thema ‘Vriendschap-Verbinding-Kracht’ Het recente seizoen stond in het teken van de 4 elementen: Water, Lucht, Vuur en Aarde. SpoorBijSter bestaat momenteel uit 4 mannen en 34 vrouwen en repeteert elke maandagavond olv Jeannet van der Woude in De SOVA, vd Kaaijstraat 60, 1815VM te Alkmaar. Voor meer info: jeannetvdwoude@tele2.nl of 06-54265694


Het Langedijker Koor

Wij zijn een gemengd koor uit Langedijk en zingen meerstemmig met ruim 110 leden. Ons doel is om lekker samen te zingen en een goede balans te creëren tussen de stemmen. Ons repertoire is nogal uitgebreid en daarom kunnen wij optreden voor een breed publiek. Wij studeren alle liedjes in met de piano en de ‘finishing touch’ vindt plaats met de muziekband, dit alles onder enthousiaste leiding van onze dirigent Giancarlo Romita. We hebben nogal wat variatie in de liedjes en zingen naast het Nederlands, ook in het Engels, Italiaans -inderdaad onze dirigent is van Italiaanse afkomst- Duits, West-Fries etc. Dit alles zorgt voor een grote opkomst bij de repetities, waarbij ook het plezier een belangrijk onderdeel van het geheel is. We repeteren op iedere dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Trefpuntkerk, waar we na afloop van de repetitie onder het genot van een drankje de oefenavond nog eens grondig evalueren. Zingen is gezond, zorgt voor ontspanning en maakt eenieder blij.


Pop- en Showkoor Heartbeat

Heartbeat, een zeer enthousiaste groep vrouwen die op een gezellige manier zo goed mogelijk wil zingen. Samen met dirigent Olaf van Rijn en een eigen live band verzorgt Heartbeat een show/optreden met zang en dans. Jaarlijks werken we mee aan korenfestivals en presenteren wij tweejaarlijks een eigen show met eigen live band. Heartbeat vindt kwaliteit belangrijk en daar hoort natuurlijk ook een goede sfeer bij! Ook zingen bij ons? We repeteren op vrijdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de Rietschoot te Koedijk.


Dansstudio Dentro

Dansstudio Dentro is sinds 2003 een dansschool voor iedereen uit Alkmaar en omgeving. Kinderen, jongeren en volwassenen met een passie voor dans en theater zijn van harte welkom. Dansstudio Dentro’s deuren staan open voor iedereen die op de één of andere manier iets heeft met dans. Voor mensen die dansplezier willen beleven, maar ook voor dansers met vergaande ambities. Na ruim 35 jaar ervaring als dans- en balletdocent biedt Monique Penders, in haar eigen dansschool, een volwaardig lesprogramma aan met een grote diversiteit aan lessen. De lessen waarvoor je bij Dentro terecht kunt zijn Klassiek ballet, Spitzen, Jazz, Modern, Hiphop, Hiphop 24+, Breakdance, Streetdance, Tap, Musicalzang en dans, Spel en Zang. Voor meer info ga naar de website bel, mail of kom langs voor een gratis proefles!


Danscentrum De Bruijn-Bonel

Stijldansen is weer helemaal van deze tijd! Swingende quickstep’s, strakke tango’s, ritmische cha cha’s, verleidelijke rumba’s en flitsende jive’s. Door een danscursus te volgen, hoef je bij lekkere muziek niet meer stil te blijven zitten. Je kunt de dansvloer op en ontdekt vanzelf hoe je steeds meer plezier in het dansen kunt krijgen. Op de cursus maak je nieuwe vrienden en daarbij is dansen sportief, goed voor de conditie en gezondheid. Wij bieden lessen aan voor jong en oud. Zo hebben we Juniors, Adults & Seniors. Ga voor meer informatie naar de website.