Korenfestival Thank you 4 the Pop Music in de Grote kerk van Alkmaar

Korenfestival Thank you 4 the Pop Music in de Grote kerk van Alkmaar

| Posted on

Korenfestival Thank you 4 the Pop Music in de Grote kerk van Alkmaar

 

Het eerste  Korenfestival in de Grote Laurens Kerk in Alkmaar op zondag 20 oktober van 13.00 tot 17.00 uur.

Zes koren uit Alkmaar en omgeving presenteren opeenvolgende concerten van 30 minuten. ‘Popmuziek’ staat centraal en staat voor: bekende muziek, deels meeslepend en swingend met een beat, tot aan mooi en gevoelig. Amateurzangers en zangeressen onder leiding van professionele dirigenten en muzikanten brengen het beste uit hun repertoire.

De koren die gedurende het seizoen hun eigen concerten geven, hebben elkaar gevonden in dit unieke initiatief om meerstemmige arrangementen van bekende muziek, in de grootste locatie van Alkmaar te brengen, en zijn: Popkoor Atlantis, Popkoor Prestige, Het Langedijker Koor, Popkoor SpoorBijSter, Popkoor Spot-On! en Popkoor SurpriSing.

 

“We kennen dit soort programma’s wel uit de grote steden, op mooie grote locaties, maar in onze regio heeft de amateurkunst van popkoren het nog niet eerder zover gebracht”, zegt producent Roelof Hilgersom. Er is wel een beetje lef voor nodig om ‘groot’ te gaan denken en dus meer risico te nemen, maar het enthousiasme is groot bij de organisatoren. De medewerking van de Grote Kerk en hulp van de Gemeente Alkmaar heeft dit mede mogelijk gemaakt. De grootste succesfactor is natuurlijk publiek, want een volle Grote Kerk geeft een inspirerende ambiance. Om de toegangsdrempel laag te houden is de ticket prijs slechts €7,= en de toegang voor kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Aan dirigent Klaas Kloppenburg van organiserend Popkoor Atlantis de vraag: wat zegt het thema van het festival ‘Thank you 4 the Pop Music’  jou? “ Fantastisch want er is zoveel mooie popmuziek en dat is voor mij: bereikbare muziek, niet te ingewikkeld en bij voorkeur een “pakkende”  tekst met een breed thema. Een goede omschrijving van de muziek die wij bij Atlantis graag zingen: alles wat op radio 2 te horen is!

Oude of nieuwe nummers, wat heeft je voorkeur? “Een criterium is: kent men het liedje al dan hebben koorleden al een ‘link’ en hebben de nummers een goede ‘koorgeschiktheid’.

Welke uitdaging biedt dit korenfestival als dirigent? “Een specifieke, want niet alleen ons koor Atlantis zingt maar wordt aangevuld deelnemers uit mijn koren uit Hoorn. Wij gebruiken dezelfde arrangementen maar nu moeten alle zangers wel samen één koor vormen. Niet alleen muzikaal is dat een uitdaging, het moet goed voegen ook logistiek. Het optreden zal voor allen extra uitdaging en spanning geven”.

Je arrangeerde spontaan een medley van ABBA-nummers voor de centrale ‘finale’ van het programma. “Ja dat wordt gewoon héél leuk en verwacht hiervan een mooie ontlading op het einde van de middag voor alle deelnemers en als het publiek zich dan ook durft zich te laten horen …. fantastisch”.

 

Vraag aan de producent: zal succes van dit programma tot een vervolg kunnen leiden? “Nou, ik kom net uit de Merseybeat stad Liverpool en het is niet moeilijk om dan geïnspireerd te raken voor een thema dat een volgend jaar centraal zal kunnen staan”.

 

Informatie over en tickets van het Festival zijn te koop bij: www.thankyouforthepopmusic.nl,  de Grote Kerk, winkeliers in Alkmaar en Broek op Langedijk (zie de site) en de deelnemende koren.

Korenfestival Thank you 4 the Pop Music in de Grote kerk van Alkmaar

Like Thank You For The PopMusic op Facebook

En kijk welke koren er allemaal aan meedoen!